Ivo Richter

Zelení teroristé

8. 09. 2009 15:05:16
Jste-li sympatizantem všech těch rádoby ekologických sdružení a organizací, pak snad ani raději nečtěte dál! Nemám v úmyslu zabývat se globálním oteplováním a podobnými nesmysly. Tento článek se týká "ekologů" na komunální úrovni.

Vzhledem k tomu, že jsem politicky vcelku činným člověkem, dovídám se spoustu zajímavých informací, které se týkají tzv. nižší politiky. A jedna z takových informací se ke mně dostala z několika důvěryhodných a na sobě zcela nezávislých zdrojů právě před pár dny.

Začalo to rozhovorem s člověkem, který zastává docela vysoký post na jisté radnici. Obec se svého času rozhodla, že dopravní situace je neůnosná a na základě domluvy s občany došla k dohodě o postavení obchvatu, který by odvedl dopravu mimo obec a celkově by jí ulehčil. Po mnoha peripetiích okolo pozemků, financování, povolení, apod. se dílo zdařilo. Byl vytvořen projekt, sehnány peníze, dodavatel stavby a vlastně už stačilo jen jen udělat první výkop. Představitelé se tedy sešli i s mnohými občany a slavnostně zahájili výstavbu. Všichni byli spokojeni, jenže OUHA!!!

Náhle se v obci objevil kdosi, kdo si založil občanské sdružení na ochranu mloků, čolků, žab a bůhví čeho všeho ještě, a začal přes ministerstvo živ. prostředí otravovat a zdržovat, že prý se kdesi na pár metrech objevil jistý ohrožený živočich. Jistě, zde bych byl schopen to ještě připustit, páč pro záchranu zviřátek je třeba udělat první poslední, jenže jaké bylo mé překvapení, když jsem se dozvěděl, jak probíhalo jednání zástupců sdružení s představiteli obce!

Na schůzku se dostavili dva a po úvodních serepetičkách zcela natvrdo prohlásili, že záchrana ohrožených zvířat je pro ně sice prioritní, ovšem také je jim jasné, že průtahy ve stavbě by vyšly na mnoho milionů. A tak, pokud by se v rozpočtu našla dotace na provoz sdružení, mohli by efektivně zachraňovat někde jinde.

Radní se nakonec usnesli, že se jim vyplatí do těchto "ekologů" vrazit pár set tisíc, než přijít o milionové dotace z EU a od státu, a moře let se dohadovat. Je s podivem, jak rychle se ohrožení tvorové přestěhovali na jinou lokalitu!!! Samozřejmě, na novém místě měla probíhat výstavba okruhu, či kýho čerta a podle informací, které se mi podařilo získat, tam protestovalo jisté sdružení s obdodným výsledkem.

Tak nevím, nerad bych se dotknul opravdových ochránců přírody, ale docela se mi hnusí tenhle druh byznysu, který nazývám "zelený terorismus"!!! A ať mi někdo říká, že to myslí upřímně...

Autor: Ivo Richter | karma: 25.39 | přečteno: 1648 ×
Poslední články autora