Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Peníze za nic...

     Má situace mi připomněla název písně od Dire Straits - Money for nothing. Přesně takto jsem totiž dopadl já, když jsem se neuváženě vrhl do obnovy svého počítačového vybavení. 

     Jsa poblouzněn technologiemi a jejich vývojem, rozhodl jsem se investovat do tabletu. Dlouho a pečlivě jsem vybíral, až jsem dosáhl přesně toho, co jsem chtěl. Alespoň jsem si to myslel. 

     V Datartu jsem koupil ASUS T300 s přídavnou klávesnicí a 3G modulem. Protože na tom s hotovostí nejsem nejlépe, pořídil jsem ho zaa běžných podmínek na splátky. Ne, kupodivu nemám v úmyslu nadávat na splátky a firmy, půjčující peníze. Problém je jinde:

     Hned při prvním zapnutí se objevila nenápadná hláška: DMClient nepracuje. Nevěda, oč jde, nechal jsem to být s tím, že to časem zjistím. Po cca. dvou měsících jsem na to přišel. Ve chvíli, kdy jsem si chtěl stáhnout aktualizace, objevila se ona hláška a nic se nestáhlo. A protože mám rád pořádek, rozhodl jsem se dát milý tablet do servisu. K tomu jsem objevil drobnou prasklinu na displeji, a protože jsem si připlatil pojištění i na mechanické vady, zadal jsem i jeho opravu.

     Na opravu mají servisy měsíc, to je bez debat. Asi po této době se mi ozval jakýsi technik s tím, že je ze servisu. Domluvil jsem se s ním, co je tam za problém a co s tím chci udělat. Po necelém týdnu jsem dostal zprávu, že je tablet připraven k vyzvednutí. Radostně a nedočkavě jsem se hnal do Datartu a těšil se na chvíle, kdy opět budu mít svou pomůcku k dispozici. Po značné chvíli čekání jsem se konečně dočkal někoho, kdo mi slavnostně předal "opravený" počítač.

     Teméř mě trefil šlak, když jsem okamžitě zjistil, že nejenže není opravený displej, naopak na něm ještě přibyly další dva poměrně hluboké vrypy!!! DMClient stále nefungoval a jediné, co se technikům opravdu dokonale povedlo, bylo kompletní vymazání všech dat. Takže po rychlé kontrole všech nových i původních vad jsem na doporučení pracovníka Datartu tablet poslal zpět. A jelikož jde o druhou opravu, opět mají nejméně měsíc!!!

     To, co je gró tohoto článku je povzdech, že platím každý měsíc pravidelně téměř dva tisíce za něco, co nemám. Když odstoupím od smlouvy, dostanu maximálně cenu tabletu, takže přijdu o dobrých pět tisíc za pojištění a úroky. A že by mi chtěli tablet vyměnit za nový, tomu nevěřím.

     Opět jsem se dostal do situace, kterou zažívám v posledních deseti letech téměř denně - absolutní bezmoc! A opět je mi z toho špatně!

 

Autor: Ivo Richter | sobota 13.4.2013 6:54 | karma článku: 16,87 | přečteno: 866x
  • Další články autora

Ivo Richter

150.000.000 ,- v háji

Ridič Dopravy nemocných, raněných a rodiček Jednotka práce bude aktualizována v souladu s platnou legislativou v průběhu roku 2013-2014. Řidič dopravy nemocných a raněných vykonává činnosti na úseku zdravotnické dopravy pod vedením pracovníka s vyšším stupněm kvalifikace. Pracovní činnosti Péče o vozidlo a jeho vybavení. Vedení příslušné dokumentace. Spolupráce při různých havarijních situacích v součinnosti s ostatními složkami integrovaného záchranného systému. Transport tkáně a biologického materiálu. Řízení sanitního vozidla. Transport nemocných, raněných a rodiček vozidly dopravy nemocných a raněných. Pracovní podmínky > zobrazit podrobnosti Člověk je vystaven značné zátěži pracovní dobou na směny. Kvalifikační požadavky > zobrazit podrobnosti Odborná příprava a certifikáty Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje vzdělání nižší než středoškolské, které neposkytuje ani výuční list. Další informace o povolání K této jednotce práce nejsou připojeny žádné nižší jednotky práce > zobrazit podrobnosti Měkké kompetence Pro tuto typovou pozici nejsou měkké kompetence dosud zpracovány. > zobrazit podrobnosti Obecné dovednosti Pro tuto typovou pozici nejsou odborné kompetence obecné dosud zpracovány. > zobrazit podrobnosti Odborné znalosti Pro tuto typovou pozici nejsou dosud zpracovány odborné znalosti. > zobrazit podrobnosti Odborné dovednosti Pro tuto typovou pozici nejsou dosud zpracovány odborné dovednosti. Zdravotní podmínky > zobrazit podrobnosti Výkon této pozice je omezen těmito onemocněními: Závažná endokrinní onemocnění. Závažná onemocnění dýchacích cest a plic. Závažná degenerativní a zánětlivá onemocnění pohybového systému. Nemoci cév a nervů horních končetin. Prognosticky závažná endokrinní onemocnění včetně diabetes mellitus

28.7.2013 v 15:40 | Karma: 14,75 | Přečteno: 695x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Doc. Jiří Cienciala

Pobavil mě článek viz níže, v němž reagují na vystoupení nového ministra dva lidé (?) , od nichž bych něco takového opravdu nečekal. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Odbornici-ho-ceni-za-vystoupeni-v-CT-novy-ministr-sklizi-smich-Jako-lampasak-277998

5.7.2013 v 14:55 | Karma: 23,96 | Přečteno: 1438x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Vladimír Špidla

http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-60190550-spidla-rusnok-neni-ideal-premiera-a-jeho-ministri-jsou-lide-druhe-az-treti-kategorie

4.7.2013 v 15:51 | Karma: 27,29 | Přečteno: 1056x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Pane prezidente, tleskám.

Miloš Zeman jmenoval Jiřího Rusnoka předsedou vlády a opět dokázal, že si s ním žádná ODS, či TOP 09 nebude vytírat zadek.

25.6.2013 v 15:32 | Karma: 47,08 | Přečteno: 9678x | Ostatní

Ivo Richter

Nečas je pryč.

Je to opravdu takové vítězství, jak se nám podsouvá? Rozhodně ne, vždyť Nečas tam byl již od samého počátku jen čtvrtým kolem u tříkolky.

17.6.2013 v 7:13 | Karma: 24,00 | Přečteno: 1044x | Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrchní soud potvrdil devět let vězení muži ze Šumperska za dlouhodobé týrání družky

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  10:13

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

SOCDEM žene Paroubkovu suverenitu k soudu. Žádá její vyřazení z voleb

25. dubna 2024  10:13

Sociální demokracie (SOCDEM) tvrdí, že koalice ČSSD, kterou ministerstvo vnitra zaregistrovalo pro...

Za upálení družky dostal muž sedmnáct let. Nepamatuji si, co se stalo, hájil se

25. dubna 2024  9:45,  aktualizováno  10:10

Na sedmnáct let do vězení poslal Krajský soud v Brně muže za upálení jeho družky v Rajhradě na...

Automotodrom chce peníze za neodjetý ročník MotoGP, u soudu žádá 27 milionů

25. dubna 2024  10:07

Brněnský Automotodrom si chce pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požaduje za pronájem...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2035x
Jsem klerofašistický židobolševik, dogmatistický revizionista...