Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

ČSSD

Zvolil jsem poněkud diskutabilní  a také provokující téma. Záměrně!!! Považuji se totiž za sociálního demokrata a snažím se - zatím marně - pochopit, co se to s dnešní soc-dem děje?!

     V rámci strana jsem na tom podobně, jako většina jejích členů. Poslední z posledních. Nemám ani významný, ani placený post: A ani mi to v dnešní době nijak zvlášť nevadí. Zní to sice divně, ale jak tak pozoruji monokracii bující v lidovém domě, tak si říkám, že bych si v placené funkci připadal jako proti... proti... tahleta... štětka! A to já bych opravdu tuze moc nerad.

     Již několik let sleduji všechny ty mocenské boje zespodu, avšak "in side". A ačkoli jsem toho v životě zažil opravdu hodně, nad tímhle mi zůstává rozum stát (jak podotýká moje partnerka: bohužel, jen rozum). Když jsem začínal, znamenalo pro mě sociálně demokratické smýšlení hodně, leč jak čas plyne, strana  se své podstatě, svému ideálu stále více a více vzdaluje. Ze všeobecně prospěšného názoru se stal bratrovražedný boj o koryto! Jistě, to tady bylo vždycky, avšak nikdy to nebylo tak do očí bijící!!!

      S nástupem př. Paroubka do vedení strany náhle přestává mít smysl základ její existence - demokracie! Najednou nerozhodují dané a nedotknutelné orgány jako OVV, KVV, či ÚVV, nýbrž jediný,  kdo rozhoduje je předseda. Já vím, není to nic extra nového, ovšem ve chvíli, kdy stranu opouštějí desítky lidí a  dřívější sympatizanti se od ní distancují, by se vedení mělo zamyslet, zda "není cosi shnilého ve státě českém, potažmo sociálně - demokratickém".

     Ačkoli stále věřím straně a jejím původním záměrům, přeci jen se začínám ptát, zda by její případné vítězství ve volbách bylo přínosem? Jsem, samozřejmě, přesvědčen, že nikdo nemůže napáchat takové škody, jako ODS, nicméně otázkou zůstává, zda "chci volit dobro své země, nebo jen menší zlo"? Tady mám odpověď jednoznačnou, leč pak nastává čas na otázku: "Je to možné?"

     Osobně jsem přesvědčen,že za současného stavu nikoli. Budeme mít stoprocentně konec vlády jedné strany, protože nastane začátek vlády jednoho člověka.

 

Autor: Ivo Richter | neděle 5.7.2009 9:38 | karma článku: 18,88 | přečteno: 1566x
  • Další články autora

Ivo Richter

150.000.000 ,- v háji

Ridič Dopravy nemocných, raněných a rodiček Jednotka práce bude aktualizována v souladu s platnou legislativou v průběhu roku 2013-2014. Řidič dopravy nemocných a raněných vykonává činnosti na úseku zdravotnické dopravy pod vedením pracovníka s vyšším stupněm kvalifikace. Pracovní činnosti Péče o vozidlo a jeho vybavení. Vedení příslušné dokumentace. Spolupráce při různých havarijních situacích v součinnosti s ostatními složkami integrovaného záchranného systému. Transport tkáně a biologického materiálu. Řízení sanitního vozidla. Transport nemocných, raněných a rodiček vozidly dopravy nemocných a raněných. Pracovní podmínky > zobrazit podrobnosti Člověk je vystaven značné zátěži pracovní dobou na směny. Kvalifikační požadavky > zobrazit podrobnosti Odborná příprava a certifikáty Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje vzdělání nižší než středoškolské, které neposkytuje ani výuční list. Další informace o povolání K této jednotce práce nejsou připojeny žádné nižší jednotky práce > zobrazit podrobnosti Měkké kompetence Pro tuto typovou pozici nejsou měkké kompetence dosud zpracovány. > zobrazit podrobnosti Obecné dovednosti Pro tuto typovou pozici nejsou odborné kompetence obecné dosud zpracovány. > zobrazit podrobnosti Odborné znalosti Pro tuto typovou pozici nejsou dosud zpracovány odborné znalosti. > zobrazit podrobnosti Odborné dovednosti Pro tuto typovou pozici nejsou dosud zpracovány odborné dovednosti. Zdravotní podmínky > zobrazit podrobnosti Výkon této pozice je omezen těmito onemocněními: Závažná endokrinní onemocnění. Závažná onemocnění dýchacích cest a plic. Závažná degenerativní a zánětlivá onemocnění pohybového systému. Nemoci cév a nervů horních končetin. Prognosticky závažná endokrinní onemocnění včetně diabetes mellitus

28.7.2013 v 15:40 | Karma: 14,75 | Přečteno: 695x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Doc. Jiří Cienciala

Pobavil mě článek viz níže, v němž reagují na vystoupení nového ministra dva lidé (?) , od nichž bych něco takového opravdu nečekal. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Odbornici-ho-ceni-za-vystoupeni-v-CT-novy-ministr-sklizi-smich-Jako-lampasak-277998

5.7.2013 v 14:55 | Karma: 23,96 | Přečteno: 1438x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Vladimír Špidla

http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-60190550-spidla-rusnok-neni-ideal-premiera-a-jeho-ministri-jsou-lide-druhe-az-treti-kategorie

4.7.2013 v 15:51 | Karma: 27,29 | Přečteno: 1056x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Pane prezidente, tleskám.

Miloš Zeman jmenoval Jiřího Rusnoka předsedou vlády a opět dokázal, že si s ním žádná ODS, či TOP 09 nebude vytírat zadek.

25.6.2013 v 15:32 | Karma: 47,08 | Přečteno: 9678x | Ostatní

Ivo Richter

Nečas je pryč.

Je to opravdu takové vítězství, jak se nám podsouvá? Rozhodně ne, vždyť Nečas tam byl již od samého počátku jen čtvrtým kolem u tříkolky.

17.6.2013 v 7:13 | Karma: 24,00 | Přečteno: 1044x | Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:07

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

Začaly vypovídat poškozené. Vyslechnout si je Cimický k soudu nepřišel

23. dubna 2024  11:02

V případu psychiatra Jana Cimického, který čelí obžalobě z několika znásilnění a desítek případů...

Využijeme váš kamion. Policisté kvůli naháněnému řidiči nařídili zatarasit silnici

22. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  23.4 11:01

Několik českých policejních hlídek se zapojilo do pronásledování řidiče, který v Německu odmítl...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2035x
Jsem klerofašistický židobolševik, dogmatistický revizionista...