Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Těžko si lze představit dementa, který by se v tomto zmiňovaném konfliktu přiklonil na stranu USA. Spíš je mi líto těch miliónů Vietnamců, kteří byli dnes a denně kropeni napalmem a pumami. Ty americké filmy nelze brát zas tak vážně, je to zábava. I když několik skvělých děl se s touto tematikou porovnalo s velkou ctí. Třeba trilogie od O. Stona.

0 0
možnosti
Foto

Dějiny píší nejenom vítězové, ale také ti, kdož chtějí zvítězit a hledají pro to historickou legitimitu.

0 0
možnosti

bylo to trochu komplikovanejsi. Treba ve Vietnamu, to zacali Francouzi,(Indocina) a kdyz frantiky zacali ze severu porazet, za pomoci z Ciny a Ruska, tak frantici pozadali o pomoc USA a Kennedy ji postkytl. Pak chteli odejit, ale jizni Vietnam pozadal o pomoc proti Vietkongu, tak tam leta zkejsli.Bojovalo se tak neslane nemastne, a nakonec USA odesli. To pak zacal opravdovy masakr ktery si na Zapade nedovedeme predstavit. Jenze o tom uz Hollywood nic netocil. A vetsina hollywoodskych filmu nejsou jako Rambo, ale hodne kriticke. Severni a Jizni Korej napodobne. Co se deti tam uci cert vi, ale pravda to take neni.

0 0
možnosti

Dějiny slouží dnešku, resp. tomu, kdo je nositelem moci. Tak to bylo zatím vždycky. Představte si tu hrůzu, kdyby válku vyhrál Hitler, jak by vypadaly dějiny a jak by vypadal svět. Abychom věci lépe porozuměli, museli bychom se vrátit o něco zpět - k Hugo Grotiovi - nizozemskému právnímu teoretikovi a politikovi 17. století. Ten přišel s návrhem zákona řešícího vztahy mezi národy na etickém principu, jímž se stal zakladatelem mezinárodního práva. Pro povahu dějin mělo však význam i dílo Giovanniho Batisty Vica - italského filozofa 18. století, který položil základy filozofie dějin. Od jeho dob už historikové nepotřebovali Boha, aby vysvětlili hrůzy válek, protože bylo možné vysvětlit válečné konflikty jinými prostředky - zejména mocenskými, územními, hospodářskými, ovládnutím zdrojů, ale i pýchou, velikášstvím a chamtivostí mocných. Nemáme prostor k dalším faktům, čtenář, kterého tyto věci zajímají, si může tyto otázky nastudovat z bohaté literatury.

2 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2035x
Jsem klerofašistický židobolševik, dogmatistický revizionista...