Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

eAA00

13. 9. 2009 0:23
šel bych ještě dále

Nerozumím tomu, proč má být za rasisticky laděný trestný čin vyšší sazba. Jistě někteří pánové to zažili v hospodě..."Podívej, jak blbě čumí,jak má křivej nos /či jiné údy,části oblečení-dosaďte si sami/ " A bum! Rána mezi oči. A šarvátka začíná. A v čem je tento přestupek/trestný čin méně nebezpečný než když je důvodem ne "jeho křivej nos/blbej pohled", ale "černej xicht" ? Pro mě všechny uvedené příklady jsou útokem na člověka, který k němu nezavdal ŽÁDNOU příčinu. Tj. STEJNĚ závadné. Proč se neozývají lidé brýlatí,tlustí, pihovatí,tělesně postižení ??? U posledních bych to byl i schopen akceptovat. Když slyším, jak přepadají slepce nebo lidi na vozíčku, proč, pro Boha, není v zákoně klauzule o automaticky vyšším trestu při útoku na takovouto bezbrannou osobu, ale když je někdo "tmavoch" nebo snad ještě teplý, tak ano ?

0 0
možnosti

tomtop

9. 9. 2009 7:12
zvláštní škola

romové považují za diskriminaci to, že jsou jejich děti posílány na zzš. Moc by mě zajímalo, kolik z nich by skutečně běžnou školu zvládlo.... možná že nejsou blbí, nemají ale předpoklady pro běžnou školu v tom smyslu, že nevydrží sedět a učit se ... a následně se třeba učit doma. Chtělo by to minimálně přípravný ročník

K anti-diskriminaci ... možná že v nějakém procentu skutečně pomáhá, zároveň ale také škodí .... z reality : rom napadl chlapíka , který se ubránil a ještě romovi zavolal sanitku, páč ta obrana nebyla bez následků. Kdo myslíte, že byl nařčen z rasového útoku ? Za dobrotu.. na žebrotu.

Jinak mám averzi vůči negativistickému a nekontruktivnímu agresivnímu vystupování našich nacionalistů, kteří nikdy nevytvořili nic pozitivního .... sice poukazují na reálný problém, sami ale vytváří další .. velký problém.

0 0
možnosti

buxus

9. 9. 2009 7:34
Re: zvláštní škola

S tou školou je to pravda. V zásadě jde o to, že v normální rodině se dítě naučí základní návyky a zásady chování ještě než přijde do školy. Ještě lepší je, když alespoň rok předtím chodí dítě do mateřské školky. Pak se může dítě soustředit na učení a poznávání nových věcí. Naopak pro dítě z rodiny, kde na jeho výchovu nikdo nedbá a které nechodilo do školky, je vstup do školy šok se kterým se jen těžko vyrovnává. najednou se po něm chtějí věci, které od něj nikdo nechtěl. Neumí se vyjadřovat, slovní zásoba je mizerná, nemá ani základní návyky v chování. A teď se na něj valí i nové věci. Ostatní to více či méně zvládají - dítě z problémové rodiny ne. A tak logicky končí ve speciální škole. A jde samozřejmě o diskriminaci - diskriminaci, kterou dítěti zařídili jeho vlastní rodiče. Diskriminaci, kterou sama škola a učitelé nemohou napravit. Ten Rom, který chce kvůli diskriminaci ve škole žalovat náš stát u Evropského soudu, by měl zvážit, zda raději nežalovat své vlastní rodiče. 

0 0
možnosti

Medvedref

9. 9. 2009 6:56
Skvělý

Skvělý článek naprosto souhlasím,je to krutá realita a ti kdo tvrdí že to tak není tak mají svůj naivní hloupý svět.

0 0
možnosti

Paul Sulc

9. 9. 2009 2:44
Mate naprostou pravdu,

ale to uz patri spolu s politickou korektnosti k sebevrazednemu chovani spolecnosti. Jak jiste vite, Pan Klaus byl proti tomu idiotskemu ''discriminacnimu zakonu''. A presto mu lide nadavaji. Az bude Islam vsude v Evrope, tak se to zmeni, nebojte se. Ale libit se vam to bude jeste min. A ja uz davno budu v pekle a horsi to nebude.

0 0
možnosti

hnupobijce

9. 9. 2009 1:10
Az na

"Když za mnou přijde rom se základním vzděláním, těžko ho zaměstnám na kvalifikovaném postu!  Přesto z toho mohu mít potíže, ačkoli úplně stejně by dopadl každý, kdo by nesplňoval podmínky." ... pochybuji , ze to tak nekde funguje , ale jinak s vami souhlasim .Ochranovat druhe pred diskriminaci preci nemusime dikriminaci druhych ( tzv. pozitivni ) .

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS